Beschoeiingen & Damwanden

In de afgelopen jaren hebben wij ruime ervaring opgedaan in het plaatsen van beschoeiingen en damwanden (indien nodig verankerd).

Beschoeiingen

Beschoeiingen worden geplaatst als bescherming van tuinen langs het water, en als versterking van sloten, kanalen en vijvers. Door het plaatsen van een beschoeiing is er geen sprake meer van een afbrekende oever. Door het plaatsen van een beschoeiing te combineren met het realiseren van een vlonder, levert het extra zitmogelijkheden op of een plaats om uw boot aan te meren. Beschoeiing is er in verschillende materialen, zoals hout, kunststof, metaal en beton. Het is mogelijk om uw beschoeiing verankerd te laten plaatsen, waardoor verzakking van de beschoeiing zal worden geminimaliseerd. In het kader van het milieu is het mogelijk een natuurvriendelijke oever te laten realiseren door P. Kastelein.

Damwanden

Een damwand is een sterke vorm van oeverbescherming en een vorm van beschoeiing die met verschillende materialen te maken is. Het wordt gebruikt voor verschillende toepassingen, zoals kanaaloevers, keermuren, wanden, stuwen en ook als waterdichte schermen. Damwanden zijn te realiseren in vurenhout, hardhout, kunststof of staal, desgewenst in combinatie met elkaar. Hierdoor is er voor een ieder een passende combinatie van uitstraling en budget. De manier waarop het plaatsen van een damwand gerealiseerd wordt is bepalend voor de duurzaamheid van een damwand. Precisie en vakmanschap zijn hierbij erg belangrijk, P. Kastelein heeft ruime ervaring in het plaatsen van damwanden. Indien nodig kunnen damwanden worden verankerd.

Verankering

Verankering kan op meerdere manieren worden aangebracht. Een veel gebruikte manier is door middel van een ankerstang en een ankerplank. Dit is een relatief goedkope optie, in verband met de weinig materialen die nodig zijn. Er moeten dan wel ruimte en mogelijkheden voor wezen om te kunnen verankeren, in verband met werkruimte. Een andere optie is een klapanker. Deze heeft als voordeel dat er geen sleuven achter de beschoeiing hoeven te worden gegraven. Dit zou een mogelijkheid kunnen zijn, wanneer uw tuin naar wens is, maar tevens de wens ligt om uw beschoeiing of damwand te willen verankeren.

Wij geven u graag passend advies welke soort oever versteviging in uw situatie gewenst is. Tevens kijken wij graag mee welk soort materiaal het best bij uw wensen en budget past.