Duikers & Bruggen

Afgelopen jaren hebben wij veel verschillende duikers en bruggen mogen plaatsen, voor particulieren, gemeenten en provincies.

Duikers

Een duiker is een kokervormige constructie, gelegen in weg of toegangsdam, die is bedoeld om water met elkaar te verbinden. Op foto’s is te zien dat dit al dan niet met damwand of beschoeiing kan worden gerealiseerd. Voor deze werkzaamheden zijn we ingeschakeld door verschillende gemeenten en particulieren.

Bruggen

Voor het plaatsen van een brug kunt u bij P. Kastelein terecht. Elke brug is maatwerk omdat elke situatie anders is zoals gewichtsklasse en belasting, wij denken hierbij graag met u mee. Voor bruggen zijn namelijk veel mogelijkheden qua materiaal, afmetingen en afwerking. Indien gewenst is het mogelijk dat wij tekeningen en eventuele vergunningen voor u verzorgen. Tevens kunt u ons inschakelen voor onderhoud van uw brug. Door goed onderhoud van uw brug kan de levensduur van uw brug worden verlengt.

De kleinere bruggen bouwen we in hout, voor grotere bruggen zullen we eerder staal of beton gebruiken. Wij bieden volop keuze uit leuningen en hekwerken van diverse materialen. U kunt dus bouwen op onze vakkundige ervaring.

Ook over de uitvoering van het brugdek kunnen we u adviseren. Een composietdek gaat wel drie keer langer mee dan hardhout. Zwaardere bruggen zetten we op palen die verzakking voorkomen. Vraag naar onze prijzen voor een totaalpakket, inclusief grondwerk.

De aanleg van bruggen en duikers vereist toestemming van de gemeente, het waterschap of van beide; dit hangt af van diverse factoren. Uiteraard brengen wij dit zorgvuldig voor u in kaart en doorlopen we de trajecten tot en met vergunningverlening.

U kunt dus het gehele traject, van bouwontwerp tot aan de vergunningen, met een gerust hart aan ons overlaten. Maak een afspraak door te bellen of vul het contactformulier in op deze website.